Ny fritidspark i Puerto Rico invigdes idag

En rekreationspark i Puerto Rico, som ligger vid Madrid-vägen under motorvägsbron i Motor Grande, öppnades idag av Mogáns kommuns borgmästare Onalia Bueno.

Mogans borgmästare Onalia Bueno i fritidsanläggningen i Puerto Rico idag. Valet närmar sig, och Bueno har ofta varit med på invigningar dessa dagar. Från och med imorgon den 5 mars tills valet är klart tillåter valrättslagen inte invigningar eller tillkännagivanden av projekt. Foto: Ayuntamiento de Mogan

Parken är den första i sitt slag i kommunen, som ligger sydväst på Gran Canaria och är mycket populär bland utlänningar, särskilt skandinaver och britter.

Se bilder från öppningen.

Parken är 10,100 kvadratmeter stor. Den har grönområden, sportanläggningar, rekreationsområden, skuggområden, viloplatser, hundgårdar som får Agility-utrustning nästa vecka samt en lekplats. Det finns också toaletter, även för handikappade.

Investeringen är cirka 1,3 miljoner euro.

Parken har ingång både från havet och Motor Grande sidan, med parkering för bilar.

En motor från 1906 som var i drift i detta område och som har donerats av Cortadores de Puerto Rico S.L. ligger i parken.

Borgmästaren betonar i ett pressmeddelande att liknande parker också kommer att invigas i Arguineguin och att ett parkeringsgarage i Playa de Mogán kommer att byggas.