Den världsberömda kanadensiska teatergruppen Cirque du Soleil kommer till Maspalomas

Den akrobatiska teatergruppen Cirque du Soleil kommer att ha föreställningar i Maspalomas på Gran Canaria från juli och etablerar sitt enda permanenta säte i Europa där.

irque de Soleil uppträder i Maspalomas nästa sommar.

Showensom startar nästa sommar heter Totem, och den första skall hållas i ett tält vid utställningshallen Expomeloneras Maspalomas 5 jul 2019.

Gruppen kommer att vara tolv veckor i Maspalomas från juli, och biljetter till utställningarna finns redan till försäljning.

Se trailern för Totem

Teatergruppen presenterade planerna för det kommande året på tisdag i Expomeloneras tillsammans med ordföranden för örådet, Antonio Morales, och företrädare för kommunfullmäktige i San Bartolomé de Tirajana kommun, skriver örådet på Gran Canaria i ett uttalande.

Kanarieöarnas läge mellan Europa, Afrika och Amerika, klimatet och det faktum att det är ett stort turistmål av hög kvalitet med många hotell och goda förbindelser är några av de faktorer som gör att teatergruppen etablerade på Kanarieöarna genom ett avtal med Expomeloneras.

Cirque de Soleil hade sitt förra  framträdande på Gran Canaria i Gran Canaria Arena för fem år sedan och det var en stor framgång.

Gruppen grundades 1984 i Montreal av Gilles Ste-Croix och Guy Laliberté. Det är idag världens största teater- och underhållningsgrupp och har vunnit ett stort antal utmärkelser.

50 miljoner föreställningar har genomförts i 350 städer runt om i världen.