Nyrenoverad strand i Arguineguin redan i kraftigt förfall

Playa de La Lajilla i Arguineguin sydväst om Gran Canaria öppnades för sju månader sedan efter omfattande rehabilitering och modernisering. Redan nu präglas stranden av förfall och har förlorat mycket sand.

Många turister är begeistrade över den "nya" Playa de La Lajilla, men nu har den förlorat mycket sand igen och slitaget är slående. Foto: Mogán kommun

Kommunen ska enligt uppgift avsätta 40 000 euro för att förbättra stranden, som redan kostat 800 000 euro att bygga, enligt oppositionspartiet Nueva Canarias representant i Mogán kommun, Isabel Santiago.

Det användes nyligen 8900 euro för att fylla på 375 ton sand, men nu har det försvunnit så mycket att det nästan är omöjligt att komma till duscharna från stranden, skriver tidningen Maspalomas Ahora.

Det ska också finnas tydliga tecken på förfall på terrasserna och räckena på stranden.

De 40 000 euro som ska avsättas nu sägs vara för att bygga en 1,8 meter hög vågbrytare med 2,5 ton tunga stenar för att skydda stranden bättre.

Santiago påpekar att detta var ett allvarligt misstag i planeringen av strandprojektet av kommunen, eftersom det är välkänt vilken kraft det är i stormarna på Mogánkusten.

Tags