Laddstolpar med wifi installeras i Mogán

Mogán kommun på sydvästra Gran Canaria har installerat solcellsdrivna laddstolpar för mobiltelefoner och surfplattor på strandpromenaden Las Marañuelas i Arguineguín och Playa de Mogan.

Onalia Bueno (tredje från höger), borgmästaren i Mogán, inspekterar laddningsstolpen i Arguineguín tillsammans med kommunstyrelsens representanter.

Laddningsstolparna kommer nästa vecka också att få wifi så att det blir möjligt att ansluta till internet, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Mogán är enligt uppgift den första kommunen på Kanarieöarna för att installera sådana stolpar utomhus.

I januari installerades stationer med wifi i kommunala byggnader i Arguineguín och Mogáns tätort, socialtjänstehus, turistbyrån i Puerto Rico, idrottscentret David Silva i Arguineguín och de kommunala idrottshallarna i Mogán och Puerto de Mogán.

Den trådlösa signalen täcker även området runt byggnaderna, så att man kan ansluta till internet, inklusive Plaza Pérez Galdós i Arguineguín och Nicolás Quesada de Mogán Park.

Erbjudandet kommer att utvidgas till Barranquillo Andrés, El Horno, Veneguera och en ny rekreationspark i Puerto Rico som öppnar för allmänheten på måndag.