Agüimes kyrka ringer in det nya året i Televisión Espanas nyårssändning

I år är det klockorna i Rosario-kyrkan i Aguimes, sydöst på Gran Canaria, som har äran att ringa in det nya året för hela Spanien i Televisión Españolas (TVE) nyårssändning på tv.

Rosario-kyrkan ligger i Agüimes mysiga och välbevarade gamla stad. Foto: Hugo Ryvik

Åtta kameror och ett TV-team på 34 personer kommer att se till att fånga stämningen på Plaza de Nuestra Señora del Rosario de Agüimes.

Det tillkännagav kommunordföranden i Agüimes, Óscar Hernández; Direktören för RTVE på Kanarieöarna, Domingo Álvarez; och tv-värdarna Roberto Herrera och Jose Toledo på fredag.

Festen börjar kl 22.00

Festen på Plaza de Nuestra Señora del Rosario i Agüimes gamla stad börjar klockan 22 och pågår sen till gryningen. DJ Antonio Boada, Tony Bob och Abián Reyes står för musiken.

Agüimes kommun delar ut 4000 påsar druvor till allmänheten. Traditionen i Spanien är att man ska äta en druva för varje gång klockan slår för att få lycka och välgång i det nya året.

Första sändningen 22.45

Nyårssändningarna kan följas på TVE: s kanaler La 1, La 2, TVE: s internationella kanal, RNE och www.rtve.es.

TVE har sin första sändning från Agüimes klockan 22.45, nästa vid 23.02, precis efter att klockorna slår nyårsslaget på fastlandet och från 23.50 till 00.05.

I den senaste sändningen finns också en film om Agüimes historia, sedvanor, festivaler och framtida projekt.

Bussbolaget Global sätter upp särskilda avgångar med linje 22 mellan Arinaga och Agüimes.

Tags