För mycket smink och för lite fisar

SICKSACK OCH SIDLEDES: Vill du veta vad som är fel med västvärlden? Jag ska berätta vad som är fel: För mycket sminkande och för lite fisande.

Forskning visar att det är hälsosamt att lukta fis. Foto: Creative Commons-lisens/Todd McCann

Av: Herodes Falsk redaksjonen@canariajournalen.no

Detta problem blev klart för mig först när jag läste en forskningsrapport som klargjorde att det är hälsosamt att lukta på sina egna fisar.

Det här är inte något jag hittat på, även om jag vet att det låter så. Det är hälsosamt att dra in doften av sina egna fisar. Och det är ganska logiskt: många av våra moderna sjukdomar börjar i tarmen och om något är fel, så släpps de dåliga nyheterna som illaluktande gas.

Tarmarna skriker: "Här är något fel !!! Om du bara luktar förstår du vad det är."

Näsan förstår ingenting. Den bara rynkar sig av lukten, men vår hjärna, mer avancerad än de bästa datorer, säger:

"Här är ett problem i tunntarmen, vi måste justera syran i magen."

Att fisa är naturligt och sunt! Men alltför många damer håller igen dem inuti kroppen. De är rädda för fis, men inte för smink.

Att smörja in kroppen med giftiga kemikalier är inte hälsosamt. Jag pratar då om de kemikalier du hittar i krämer, tvålar och deodoranter.

Vardags-sminkandet är ett koncept för idioter. Om man är prostituerad är det självklart viktigt att se så attraktiv ut som möjligt.
Men om du bara ska jobba eller gå till affären - och inte avser att ha sex med slumpmässiga förbipasserande - vad är poängen?

Många damer spenderar en förmögenhet på smink. Tror de verkligen att ett två centimeter tjockt lager av ansiktskräm och lukten av blommor är tilldragande för män?
Vem av deras  dambekanta var det som tutade i dem detta? En flickvän helt utan självförtroende?

Pröva med en inbjudande blick istället - och ska du absolut stinka av någonting - hur skulle det vara med Wunderbaum, ny bilinredning?

Ofta och oftare möter man damer som är minst 60 år gamla och helt övermålade. Om de målar på sig samma sak varje dag i 50 år - när ska de inse att det de målar på sig aldrig kommer att se bra ut?

Jag har nu berättat hur sunt det är med fisande, och varför damer aldrig ska hålla tillbaka en fis, oavsett i vilket fint sällskap de befinner sig.

Här ska du också få höra hur damer kan bidra till att få den ekonomiska krisen i världen till ända:

Om alla damer i hela världen simultant slutar med kosmetiska produkter och tar den summa som de normalt spenderar på smink och investerar dem  i internationell handel istället, så kommer Grekland, Portugal och Italien att vara skuldfria på en vecka.

Kan du tänka dig ett bättre sätt att rädda världen  - än att sitta på soffan och fisa för din egen hälsas skull?

(Översättning till svenska: Björn Ulfsson)

Tags