Jordskalv på 3,4 registrerades på Fuerteventura på söndag

En jordbävning på 3,4 inträffade tio kilometer utanför västkusten vid Fuerteventura på söndag. Det medelstora skalvet kunde kännas av i kustområdet.

Den röda pricken visar epicentrum för jordbävningen. Illustration: IGN

Jordbävningen inträffade utanför Betancuria på 15 mils djup klockan 15.33, enligt det Nationalla Geographiska institutet i Spanien, IGN.

Inga skador

Räddningstjänsten på Kanarieöarna fått flera samtal från personer som kände jordbävningen, men ingen person ska ha skadats och det är inte registrerat nåra skador på egendom.
Jordbävningar i denna storleksordning är inte ovanliga på Kanarieöarna, som påverkas av mer än 100 små och medelstora jordbävningar årligen, och det är mycket ovanligt att skador uppstår.

5,3-skalv 1989

I December 2015 inträffade en 5,1 jordbävning på El Hierro. Den största jordbävningen hittills på Kanarieöarna i modern tid hade en magnitud på 5,3 och kom 1 maj, 1989 på Teneriffa. Inga skador uppstod på människor eller byggnader.
Det blev också registrerat en liten jordbävning på 2,1 mellan Gran Canaria och Teneriffa klockan 17.37 på söndagen. I morse inträffade en 2,6-skalv i havet väster om Lanzarote.