Getost från Fuerteventura utsedd till Spaniens bästa

En ost från Maxorata vann sin klass, vällagrad getost, i Salon de Gourmets ranking av Spaniens bästa ostar, Campeonato Gourmet Quesos 2017.

Maxorata queso de cabra Curado Pimentón blev årets bästa vällagrade getost i Spanien. Foto: Gobierno de Canarias

605 ostar var med i tävlingen, som var uppdelad i 15 klasser.
Fem kanariska ostar var bland de 48 som gick till final, och tio kanariska ostar fick nomineringar i tävlingen. 54 kanariska ostar deltog i tävlingen.
Dessa kanariska ostar fick utmärkelser i tävlingen

  • Maxorata cabra curado (Fuerteventura). Vinnare i sin klass
  • Maxorata cabra joven (Fuerteventura)
  • El Tofio ahumado (Fuerteventura)
  • Finca Uga Pimentón y Flor de Luz (Lanzarote)
  • Herreño curado mezcla (El Hierro)
  • Pajonales curado (Gran Canaria)
  • La Quesera (Gran Canaria)
  • Montesdeoca ahumado (Tenerife)
  • El Barranco (Tenerife)
  • Flor de Luz (Lanzarote)

Tags