Enkät om hyrbilsföretag: störst missnöje med Goldcar och Interrent

Interrent har den lägsta poängen på sju år och Goldcar har varit bland de två värsta 5 år i rad i en utredning av vilka biluthyrningsfirmor som folk är mest och minst nöjda med.

Biluthyrningsföretag på Gran Canaria flygplats. Foto: Hugo Ryvik

Interrent, som grundades i 33 länder och finns etablerade på Kanarieöarna, fick endast 31 poäng i undersökningen, som genomfördes av resebladet Which? Travel.

Goldcar, ett spanskt uthyrningsföretag, som också finns på Kanarieöarna, låg i botten de fyra föregående åren och i år var företaget det näst sämsta med samlade  poäng på 42 av 100.

Båda ägs av det internationella biluthyrningsföretaget Europcar, som fick de värsta omdömena av de största hyrbolagen. Både Goldcar och Interrent fick bara två av fem stjärnor i kundbetyg.

Auto Reisen bäst av alla

Auto Reisen, som också finns på Kanarieöarna, fick bäst omdömen i undersökningen med en poäng på 96 av 100. Det är femte året i rad som Auto Reisen toppar listan.

Företaget fick fem stjärnor i nästan alla kategorier, inklusive valuta för pengarna, eftersom det är ett av de billigaste hyresbolagen och enligt omdömena så sätter de aldrig några överpriser på tjänster eller eller några pålägg som medför oväntade kostnader.

Enterprise var ett av de största företagen med en poäng på 78.

14 företag är med i undersökningen, som är baserad på 2145 kundrecensioner. Endast de som fått minst 30 kundrecensioner på Which? Travel fick vara med.

Länkar

Vägkarta för Kanarieöarna

Tags