Spanska flyg från Skandinavien i juli

Spanska flygbolagen Iberia och Vueling meddelar att de kommer att återuppta flygningar i juli, bland annat mellan Skandinavien och Spanien.

Iberia flyger från Stockholm och Köpenhamn i sommar. Foto:Creative Commons-lisens

Till att börja med lägger Iberia ut 21 procent av kort- och mellandistanser till försäljning och kan öka till 35 procent om efterfrågan blir tillräckligt stor, skriver de i ett pressmeddelande.

 I juli och augusti flyger Iberia till många destinationer både i Spanien och Europa. Det kommer att finnas minst 194 avgångar varje vecka i juli och 359 i augusti.

Öppnar till Stockholm och Köpenhamn

Stockholm är den enda skandinaviska resrutten som öppnas igen i juli.

De andra rutterna i Europa är Aten, Bryssel, Dubrovnik, Genève, Lissabon, London, Milano, München, Porto, Paris, Rom, Venedig och Zürich.

I augusti öppnas rutter till Köpenhamn, Berlin, Bologna, Dublin, Faro, Frankfurt, Lyon, Manchester, Marseille, Prag, Santorini och Toulouse.

Iberia-rutter i Spanien

Rutter i Spanien som öppnas i juni är mellan Madrid och Kanarieöarna Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura och La Palma samt 16 städer på fastlandet och tre öar på Balearerna.

I slutet av juni, efter att myndigheterna öppnat säkra inhemska flygkorridorer, kommer det att finnas nio avgångar varje vecka mellan Madrid och Kanarieöarna. I juli och augusti ökar antalet avgångar, liksom flygningar från Vigo också..

Iberia är också berett att gradvis öppna långfärdsrutter när karantänförordningar och begränsningar i olika länder tas bort.

Vuelings planer

Vueling öppnar rutter med 2000 flygningar per vecka. Ursprungligen kommer 80 inlandsrutter att öppnas från slutet av juni och i juli.

Dessa inkluderar rutter från Barcelona-El Prat, Vuels huvudbas, till Gran Canaria och Teneriffa.

Det blir 72 nationella och internationella rutter från Barcelona. I Europa gäller det städer i Norden, Frankrike, Italien, Storbritannien, Portugal, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Schweiz. I skrivande stund är det inte känt vilka flygplatser det gäller i Norden

Vueling öppnar också rutter från Santiago de Compostela till Fuerteventura, Lanzarote, La Palma och flera fastlandsstäder.

Bolaget öppnar åter också internationella flygningar från sina baser i Paris och Rom.

Översättning Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Tags