Maskkravet slopas på Vings egna charterflyg

För första gången på nästan två år kan både kabinpersonal och gäster ombord på Vings charterflyg med Sunclass Airlines visa upp sina leenden igen, utan mask.

Foto: Airubon

Av: Pressemelding Ving/redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Från i går, den 1 mars, föll "maskerna" på alla Sunclass Airlines danska, svenska och norska flyg, säger bolaget i ett pressmeddelande.

Reaktionerna var bara positiva när kabinpersonalen på Vings eget charterbolag, Sunclass Airlines, fick beskedet att de kunde packa ned maskerna på alla flygningar från och med den 1 mars.

Stabschef Carl-Henrik Pedersen säger:

– Vi ser fram emot att ta bort maskerna så att vi kan se varandras leenden och ansiktsuttryck igen. Kontakten med våra glada gäster är det som gör att vi älskar vårt jobb, och det betyder mycket att få feedback som ett leende från gästerna.

Under pandemin har vi lett med ögonen och gjort vårt bästa för att upprätthålla en bra kommunikation, men det ska bli fantastiskt att komma tillbaka till det normala.

Ving berättar att gästerna har varit duktiga på att uppfylla kravet på ansiktsmask, men de förväntar sig ändå ett positivt mottagande av nyheten.

Marie-Anne Zachrisson, landschef på Ving, säger:

– Det här är något våra gäster efterfrågat den senaste tiden, och i och med att det har normaliserats i samhället i stort tycker vi att det är dags att låta detta gälla för våra egna flygningar med Sunclass-planen.

Jag tror att gästerna ser fram emot att se varandras leenden och ansiktsuttryck, och inte minst att få prata med varandra utan ansiktsmask.

På Ving är det dock ganska tydligt att det fortfarande är högt fokus på hygien, både innan gästerna går ombord och kontinuerligt under flygningen.

Alla Sunclass flygplan är utrustade med effektiva HEPA-filter som ersätter luften i kabinen mellan varje 2:a-3:e minut.

Företaget framhåller att man fortfarande måste ha med sig en ansiktsmask i handbagaget eftersom det kan finnas krav på att använda ansiktsmask både på flygplatser och på andra ställen på destinationen.

Tags