Rambo V ska spelas in på Kanarieöarna

Sylvester Stallone s actionhjälte Rambo kommer till Kanarieöarna för att jaga skurkar som bedriver sexslaveri - vilket är långt ifrån orealistiskt på Kanarieöarna - när scener till filmen Rambo V ska spelas in.

Sylvester Stallones traumatiserade actionhjälte Vietnamveteranen John Rambo, kommer snart att dyka upp på Kanarieöarna. Här är Stallone avbildad 2014. Foto: Michael Schiller / Creative Commons License

På Kanarieöarna ska det enligt uppgift filmas scener som skall föreställa rancher i Arizona och Mexiko, skriver tidningen ABC och flera andra nyhetsmedier.
Filminspelningarna ska göras antingen på Fuerteventura eller Teneriffa, eller båda.

Inspelningen av Rambo V ska enligt planerna börja i september i år och det kommer att filmas på Kanarieöarna, i London och i Sofia, Bulgarien.

Jakt på slavhandlare

Handlingen handlar om barnbarnet till en vän till Rambos-familj som har försvunnit efter att ha rest på en fest i Mexiko. Rambo reser till Mexiko för att hitta henne, och det visar sig att hon har blivit offer för slavhandel.

En journalist som är halvbror till en kvinna som också är offer för slavhandel hjälper Rambo i sökandet.

Produktionsföretaget Millennium Media finansierar filmen, och producenterna är Avi Lerner och Kevin King. Sreenwriter är Matt Cirulnick, och regissörens namn är ännu inte offentliggjort.

Tio år sedan den förra Rambo-filmen

Den första Rambo-filmen First Blood spelades in för 36 år sedan och blev en stor ekonomisk framgång. Sedan följde film nummer två 1985, nummer tre 1988 och nummer fyra 2008.

Idén till film nummer fem lanserades redan 2008, men planerna blev skrinlagda efter en tid. Nu blir den femte filmen realiserad.

De första fyra Rambo-filmerna har dragit över 700 miljoner dollar, enligt Wikipedia.

Sexslaveri i verkligheten på Kanarieöarna

Producenterna har knappast haft detta i åtanke när de valde inspelningsplatsen, men på Kanarieöarna har man faktiskt stora problem med sexslaveri.

Det görs fortfarande gripandet i  fall där unga kvinnor tvingas arbeta som prostituerade och hållits fångna i turistområdena i ögruppen.

Kanarieöarna är på väg att ta över Sydostasiens och Nordafrikas roll som en destination för europeiska sexturister, enligt en ny studie från det kanariska jämställdhetsinstitutet, som kom i april.

Många av de kvinnor som säljer sina kroppar är enligt rapporten lurade eller tvingade till Kanarieöarna från andra länder av kriminella nätverk, efter påtryckningar om våld och hot. Kvinnorna hålls ofta fångna under stark övervakning - helt i linje med handlingen i Rambo-filmen.

Tags