Game of Thrones-inspelningar på Kanarieöarna under våren

En TV-serie med bakgrundshistorien till Game of Thrones kommer att göras och inspelningar kommer att äga rum på Gran Canaria och Teneriffa under våren, förmodligen mellan mars och juni.

Den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones har premiär i april. Snart börjar inspelningarna för en backstory-serie. Foto: HBO

Enligt HBO kommer Naomi Watts att spela den ledande rollen i serien, som för närvarande är anonym och har arbetsnamnet The Long Night, enligt tidningen Belfast Telegraph.

Handlingen läggs till före handlingen för Game of Thrones, och innan Kings Landing i huvudserien byggs.

Efter filmningen på Kanarieöarna fortsätter filmteamet i Paint Hall, Game of Thrones Series-högkvarter på Nordirland.

Regissören av den nya seriens pilotepisod är Jane Goldman.

Skatteincitament lockar inspelningar till Kanarieöarna

Kanarieöarnas myndigheter har inrättat ett skattebefrielsystem och andra incitament för att locka til sig filminspelningar. Under de senaste åren har ett stort antal internationella och nationella filmer och tv-serier spelats in på ögruppen.

Mot slutet av 2018 genomfördes inspelningar för Wonder Woman 2 och en ny Rambo-film på Kanarieöarna. Scener för Netflix-serien Black Mirror och BBC-serien Dr. Who har tidigare spelats in på Kanarieöarna.

Full fart för filmen på Gran Canaria 

Audiovisuella produktioner har bidragit med 47 miljoner euro i intäkter på Gran Canariua under åren 2016 till 2018. 1413 dagar inspelningar har gjorts under denna period, berättade Gran Canariasr president Antonio Morales vid en presskonferens idag, onsdag.

I 2019 ökade öns stöd för filminspelningar på Gran Canaria från 140 000 till 250 000 euro. Morales bekräftade också att personer från Game of Thrones-teamet studerar inspelningsplatser på ön men har inte lämnat några detaljer.

Hittills har det bekräftats av Morales att en film och tre internationella tv-serier kommer att spelas in på Gran Canaria i år. Fler och fler företag och professionella filmindustripersoner har etablerat sig på Gran Canaria så att de externa filmbolagen kan få all den hjälp de behöver.

År 2018 gjordes inspelningar för sex nationella filmer och nio tv-serier på Gran Canaria samt 176 reklamfilmer. Detta gav 16 miljoner euro i intäkter.

Från 2016 till 2018 har inspelningar gjorts för 20 filmsekvenser, 15 serier och tv-program, två digitala animationsproduktioner, tre dokumentärer och 342 reklamfilmer på Gran Canaria.

Tags