Far till fyra-film spelas in på Gran Canaria

Danske ASA Film Production har anställt 150 personer på Gran Canaria för att spela in den 18 e Far till fyra - film, "Far till fyra i solen". Inspelningarna har pågått en månad och avslutas den 9 december.

Skådespelarna i Far till fyra. Pressfoto

Scenerna är inspelade i Playa Feliz, San Agustin, Dunas de Maspalomas, Mirador de Ayagaures, Barrancas de Berriel, Fataga och Anfi del Mar i Mogan skriver örådet på Gran Canaria i ett uttalande.

En teknisk stab på 50 personer och 100 extras anställs för att genomföra inspelningarna, vilket ger en ekonomisk på  på 1,5 miljoner euro på Gran Canaria. 30 lokala företag tillhandahåller tjänster som matleverans, hyrbilar, sportaktiviteter och turistaktiviteter samt rekvisita för inspelningsplatserna.

Filmen följer Fadern, hans fyra barn, farbror Anders och faderns barndomsrival Björn, som deltar i en tävling där de utforskar olika delar av Gran Canaria.

"Far till fyra" är en komediserie som publicerades i tidningen Politiken 1948-1988 och att det har gjorts 17 filmer hittills.

Rollerna i filmen gestaltas av de danska skådespelarna Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Elton Rokahaim, Laura Lavigne, Mingus Hell Coco Hjardemål, Anne Sofie Espersen, Yrsa Bjarup, Lukas Toya, Josephine Lindegaard och Jacob Riising.

Filmen har premiär den 28 juni 2018.

Tags