Terry Gilliams Don Quixote inspelningar på Fuerteventura kommer att äga rum 18-27 maj

Inspelningar till delar av den brittiske regissören Terry Gilliams nya film "Mannen som dödade Don Quixote" på Fuerteventura kommer att göras från 18 till 27 maj. Nu söker Gilliam åsnor till inspelningarna.

Illustration: Från filmaffischen

Inspelningarna kommer att vhuvudsaklingen ske i La Oliva kommun samt Tuineje. Don Quijote kommer att rida från Lajares till Volcán de La Arena på Fuerteventura, skriver tidningen La Provincia.

Väderkvarnarna i  La Montaneta området i  Villa Verde i är en viktig del under inspelningarna.

Den kanariska produktionsbolaget Carisco Producciones ansvarar för mycket av vad som behövs för inspelningarna, bland annat att hitta lämpliga åsnor.

Inspelningarna har pågått i några veckor redan i Toledo och Navarra på det spanska fastlandet. Scener kommer även att spelas i Portugal. Det spanska produktionsbolaget Tornasol Films och portugisiska

Alfama Films kommer att investera 16 miljoner euro i filmen.

Den viktigaste rollerna gestaltas av Jonathan Pryce,  Adam Driver, Stellan Skarsgård, Oscar Jaenada, Rossy de Palma, Olga Kurylenko och Eva Basteiro-Bertoli.

En av de scener som ska filmas på Fuerteventura är en konflikt mellan Don Quijote och några poliser, enligt La Provincia.

Tags