En okontrollerad brand pågår i en återvinningsanläggning på Gran Canaria

Sedan den 13-tiden idag har alla tillgängliga brandmän blivit utplacerade för att släcka en brand i en återvinningsanläggning i Arinagas industriområde på sydöstra Gran Canaria.

Röken från branden kan innehålla giftiga ämnen och sprider sig långt söderut i den starka vinden. Här sett från 12 kilometers håll vid Vecindario kusten klockan 16.30 idag. Foto: Canariajournalen

Röken kan innehålla giftiga ämnen och syns på flera kilometers avstånd. Brandkåren fruktar att röken kommer att spridas långt bort med vinden.

Det är kraftig vind i området, och brandmännen förväntar sig att släckningen tar flera timmar.

Dessutom uppstod en annan brand i en byggnad med fyra bostäder i samma område idag. Denna brand är släckt och ingen ska skadas, enligt ett Twitter-meddelande från nödcentralen.

Situationen kräver maximal respons och maximalt med brandmän, skriver Bomberos de Gran Canaria i ett Twitter-meddelande klockan 14 idag.

Branden pågår hos företaget Alfa Metal i Cactus gatan, som är avstängd av Guardia Civil. Folk som arbetar i området och en bensinstation är evakuerade.

För några månader sedan var det en brand i det närliggande företaget Recuperadora Canaria, som också arbetar med återvinning.