Pingvinfödsel i Loro Parque på Tenerife

Pingvinfamiljen i Loro Parque har fått en ny familjemedlem. En 88 gram tung babypingvin av honkön har fötts i Planet Penguin.

En ny pingvin har kommit till världen på Teneriffa. Foto: Loro Parque

Födseln anses vara en sann framgångshistoria, eftersom uppfödning av denna art, ringpingvin (Pygoscelis antarcticus) är en stor utmaning, skriver Loro Parque i ett pressmeddelande.

Den första dagen matades den med fiskmassa motsvarande tio procent av kroppsvikten, och med vitaminer. Denna matningsregim ska fortsätta fem gånger om dagen under de tre första månaderna.

Sedan äter den lilla krabaten hel fisk. Från och med fredagen har vikten ökat till 736 gram, och integrationsprocessen med de andra pingvinerna har börjat.

Ringpingviner bor i Antarktis. De är medelstora (46-61 centimeter) och väger mellan fem och åtta kilo. Pingvinerna kan dyka ned upp till 70 meter djup, och deras kost är främst baserad  på Antarktisäkrill, även om de också kan äta fisk och andra kräftdjur.

I  Planet Penguin tillverkas  tolv ton snö varje dag och den normala dygnsrytmen för det arktiska ljuset följs genom hela året.