Försöker hitta bostäder för zombie-turister på Teneriffa

Corona-krisen: Teneriffas öråd hjälper till att försöka hitta bostäder för zombie- turister som inte kan eller inte vill åka tillbaka hem innan hotellen stängs den 26 mars. 

Var ska de återstående turisterna bo när alla hotell stängs den 26 mars? Illustrationsfoto: Canariajournalen

Även om nästan alla turister på kanarieöarna reser hem före slutdatumet, kommer det fortfarande att finnas några som av olika skäl inte kan eller inte vill resa, och som måste ha en plats att bo efter den 26 mars.
 Myndigheterna måste stänga alla turistboenden.

Detta gäller även campingplatser, pensionat, vandrarhem och privata bostäder som hyrs ut.

Men det finns tusentals oregistrerade semesterbostäder som hyr ut olagligt, och här har myndigheterna inte en fullständig översikt.

 Naturligtvis kan turister som bor i privata hem fortsätta att bo i dessa, men det kommer att finnas några som kommer att stå utan tak över huvudet.
 Det är för dessa örådet på Teneriffa försöker hitta en plats att bo, enligt östrådets president, Pedro Martín, skriver tidningen Diario de Avisos.
 Bland annat pågår arbete med att få avtal med hotellägare för att låta människor bo på lägenhetshotell där de kan hantera sig utan hotelltjänster.
 Dessutom tittar örådet på möjligheter till boende i vissa byggnader som är i offentligt ägande. Bland annat kommer ett logistikcenter i mässområdet Santa Cruz de Tenerife att vara relevant.
 För närvarande är det omöjligt att förutsäga hur många turister som kommer att vara kvar efter 26 mars.


 
 Översättning:Thomas Nilsson <thomas.nilsson@canariajournalen.no>