Planerar stort köpcentrum i Meloneras

Den kanariska hotellgruppen IFA har planer på att bygga ett stort köpcentrum i Meloneras på södra Gran Canaria, som bland annat kommer att inrymma ett El Corte Inglés varuhus och andra märkesbutiker.

Den planerade köpcentret kommer att ligga vid Hotel Baobab. Foto: Hugo Ryvik

Köpcentret kommer att bli på hela 78.000 kvadratmeter och skall ligga på två tomter mellan Hotel Baobab och konferenscentret i Meloneras, enligt tidningen La Provincia.

Kostnaden är enligt uppgift beräknad till cirka 100 miljoner euro.

Ursprungligen hade företaget planer på att bygga ett köpcentrum på endast 28.000 kvadratmeter. De nya planerna innebär köpcentret nu även breder ut sig på grannfastigheten.

IFA skall ha lämnat in en ansökan till regeringen om att få planerna behandlade i en särskild process för "projekt av strategiskt intresse för Kanarieöarna" - ett arrangemang som tillåter de administrativa förfarandena för godkännande att hanteras mycket snabbare än normalt.

Det har tidigare lanserats planer på att placera ett El Corte Ingles varuhus i det i dag mestadels tomma köpcentret Faro II i Campo Inter Maspalomas, som i så fall skulle behöva renoveras.

En ny Mercadona stormarknad byggdes nyligen nära San Roque sjukhus, några hundra meter från den planerade, nya gallerian.

Tags