44 procent av Las Palmas invånare väljer en elbil när de ska köpa en ny bil

En ny undersökning av mobilitetsvanor visar att 44 procent av Las Palmas invånare föredrar att välja en elbil när man köper en ny bil.

Elbiler i Las Palmas. Foto: Cabildo de Gran Canaria

40 procent föredrar bensinbil och endast 13 procent dieselbil, visar undersökningen, som gjordes av Foro de Mobilidad och Alfabet.

Anledningen till att man väljer en biltyp över andra är huvudsakligen kostnader (48 procent) och miljömedvetenhet (46 procent).

72 procent säger att elbilar är den perfekta lösningen i framtiden, även om endast 5 procent har försökt att köra elbilar.

När det gäller nackdelarna med elbilar är det brist på laddstationer som är störst (76 procent). Andra faktorer som lyfts fram är oro för bilens korta räckvidd och pris.

37 procent svarade på självkörande bilar, och 94 procent av dem är villiga att använda självkörande bilar redan idag. 40 procent ser inga förmåner.

78 procent av de svarande i Las Palmas svarar att de gillar att dela bilen med släktingar, 69 procent vill dela med vänner och 20 procent vill använda delningstjänster som Blablacar.

De flesta, 53 procent säger att besparingar är den främsta orsaken till bildelning. 30 procent indikerar bekvämlighet som huvudorsaken och 17 procent uppger miljöhänsyn.

44 procent tycker det är lämpligt att införa restriktioner för körning i stadens centrum och 32,5 procent vill ha ett permanent bilförbud i stadens centrum.

Undersökningen visar också att 28 procent av bilförare är överens om att användning av mobiltelefoner är olämpligt under körning. 13 procent erkände att de använt Whatsapp messaging service under körning.

Tags