Varnar om rasrisker för fotgängare på stigen mellan Arguineguin och Anfi del Mar

Det politiska partiet Nueva Canarias, som är i opposition i Mogán på Gran Canaria, varnar för bristande säkerhet för fotgängare som går längs kusten mellan Arguineguin och Anfi del Mar.

Patalavaca sett fra Anfi-stranda. Foto: Hugo Ryvik

Pågående arbeten vid Patalavaca på en gångväg längs huvudvägen GC-500 gör det besvärligt och osäkert för fotgängare att gå längs vägen nu för tiden.

Många fler människor än vanligt är därför en alternativ väg längs floden under vägen, men växande sprickor i bergväggen får varningsklockorna att ringa hos Nueva Canarias.

Kan få stenar i huvudet

Man fruktar nu att det kan komma att ramla ned stenar i huvudet på människor som går där.

Nueva Canarias representant Isabel Santiago, hävdar att det inte finns praktiskt taget några säkerhetsanordningar på sträckan, och att belysningen som nyligen installerades inte är tillräcklig. Det ska heller inte finnas några hinder.

Således finns det inga säkra vägar att gå för fotgängare på sträckan. En skylt berättar att det finns en risk för jordskred, men Nueva Canarias kräver ökade säkerhetsåtgärder och en utredning om det pågående arbetet ökar risken för jordskred, eller inte.

Är i stark opposition till ordförande

Isabel Santiago går nästan varje vecka ut med kritik mot Mogans kommun och dess komunordförande Onalia Buenos.

Nyligen kritiserade hon också problemen med Tauro Beach, där en sandstrand byggdes för ett år sedan, men där stranden fortfarande är stängd.

Dessutom kritiserade hon bland annat att en trappa i Patalavaca förbi restaurangen La Cueva del Pirata har varit oanvändbar i över en vecka efter att ha delvis kollapsat, att avloppsreningen i Puerto de Mogan inte har tillräcklig kapacitet samt förseningar i byggandet av en ny förskola i Arguineguin.

Tags