Åtta ambulanser förstörda i brand i Telde natt till lördag

Åtta ambulanser som stod parkerade nära en busstation på Acuarelista Elías Marrero gatan kom i brand i går natt och blev helt utbrända. Polisens tidiga hypotes är att branden var anlagd.

Här står ambulanserna i brand. Foto: Skärmdump från Cadena SER

Det var klockan 3 på natten som nödcentralen anmäldes om branden. Brandkåren var tvungen att använda 24 000 liter vatten för att släcka elden, och det tog fyra timmar innan insatsen avslutades, skrev tidningen La Provincia.

Utredare från Policia Nacional kommer att undersöka vad som orsakade branden. Ambulanserna skall enligt uppgift  undersökas på måndag, enligt källor La Provincia har fått information från.

Brandplatsen ligger i Narea-området i Telde kommun öster på Gran Canaria. I samma område drabbades flera polisbilar framför polisstationen för några månader sedan.

Kanarieöarnas regering har idag meddelat att reservambulanser har tagits i drift i Telde och att ambulansservicen ska bibehållas som vanligt under hela veckan.

Ambulanserna som förstördes ägs av företaget Aeromédica Canaria och är inte bland de som används för akuta sjuktransporter, men för planerade patienttransporter.

Tags