God jul önskar Canariajournalen

Canariajournalen önskar alla läsare, personal, partners och annonsörer en fridfull jul! Här följer några förslag på saker du kan göra under jul på Gran Canaria.

Den fina julkrubban i sand på Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Belen de arena de Las Palmas

I år är det många fler nordbor på Gran Canaria, skandinavernas favoritresemål under jul. 

Canariajrnalen fortsätter att publicera nyheter och information om små och stora händelser på Kanarieöarna under jul.

Följ gärna kolumnen Vad händer för att se vilka arrangemang som är på gång, Följ oss på Facebook eller Twitter för att hålla dig uppdaterad.

En sak du inte bör missa under julen på Gran Canaria är den fantastiska julkrubban i sanden på Canterasstranden i Las Palmas. Den är öppe för allmänheten varje dag till och med den första veckan i januari.

Krubban ligger i La Puntilla-zonen på stranden, mittemot Alfredo Kraus Auditorium (konserthus).

Det stora akvariet Poema del Mar ligger inte så långt från julkrubban och kan också vara värt ett besök. Mellan julkrubban och akvariet hittar du Santa Catalina-parke som är ett trevligt ställe för en paus.

Masso av musik och kultur

Las Palmas har mycket annat att erbjuda. Alfredo Kraus konserthus håller jul- och nyårskonserter, och det finns livemusik på många av barerna runt staden också, särskilt i strandzonen och auditoriet.

Triana- och Vegueta-distrikten är de äldsta i staden och ligger längst bort i centrum.

Här hittar du historiska byggnader, en stor katedral, museer, konstgallerier, restauranger och ett stort urval av affärer. Triana har öns bästa shoppinggata.

Nyårsfirandet i offentligt regi och med fri entré kan du hitta praktiskt taget i alla samhällen och större städer. Det gäller också turistområdena i söder: inklusive i San Fernando i Maspalomas och i Arguineguín i Mogán.

I söder finns det också marknader och en mängd konserter och andra evenemang pågår, liksom barnens attraktioner, som Holiday World in Maspalomas och Angry Birds Park i Puerto Rico.

Utflykter med bil och till fots

En utflykt eller två med bil till jul rekommenderas också. Här är några tips för bilturer:

Bilturer på Gran Canaria (turförslag)

Många skandinaver gillar att vandra i naturen, och Gran Canaria har en mängd vackra vandringsleder med stor variation i naturen i öns fyra klimatzoner:

Frifot-förlagets beskrivningar av vandringsleder 

Om du ltar efter nöjen och andra aktiviteter hittar du en bra översikt här:

Nöjen och aktiviteter på Gran Canaria

Föredrar du strandliv? Gran Canaria har 60 kilometer stränder och många är av hög kvalitet.

Strandliv på Gran Canaria

Det finns flera nudiststränder, för dem som gillar att vara trådlösa, och avskilda strandpärlor kan de hitta som vill slippa folkträngsel.

Översättning Thomas Nilsson Redaksjonen@canariajournalen.no

Tags