ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. DESEMBER 2010 - SIST ENDRET 16. JANUAR 2022
Övernattning på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Övernattning på Gran Canaria

Det finns något för varje budget för dem som söker boende på Gran Canaria. 

ANNONSE

Gran Canaria har över 143.000 bäddar i hotell och lägenheter. 

Utbudet omfattar allt från dyra femstjärniga lyxhotell till billiga, enkla rum där man delar kök och badrum med flera andra.

Dessutom finns det flera som hyr ut fritidshus privat på Gran Canaria, som därmed inte räknas in i den officiella statistiken.

Priset varierar från 11 till 12 euro per natt till över 200 euro per person.

Campingplatser är ett billigt alternativ

Dessutom kan du bo ännu billigare på någon av Gran Canarias två kommersiella campingplatser, Camping Temisas eller Camping Playa de Vargas, som är den bästa och mest nybyggda.

Dessutom kan du bo gratis på offentliga campingplatser om du ansöker om tillstånd i förväg.

Logi i stort sett överallt på Gran Canaria

I turistområdena på södra Gran Canaria och i huvudstaden Las Palmas är utbudet av boende störst. Men det finns också många turistbäddar norr och nordväst på ön, och i vissa bergsbyarna.

Observera att de äldsta turistområdena i Playa del Ingles och San Agustin har en del rätt slitna hotell och lägenhetskomplex som byggdes under 1970- och 1980-talen. Många av dem har dock påbörjat renoveringsarbeten under våren och försommaren 2017, som ett resultat av högkonjunkturen inom turismen under 2016 och 2017. 

Många av de äldsta och mest slitna hotellen behöver totalrenoveras eller tom rivas för att bygga nytt, vilket är något som myndigheterna på Gran Canaria försöker stimulera.

Kraven på nya hotell som byggs på Gran Canaria är att de bör ha minst fyr-stjärnig standard. En moderniseringsplan för Playa del Ingles och Maspalomas-området började genomföras i praktiken under 2013.

Mer övernattning i bergen på Gran Canaria

Turistboende  i lantlig miljö har blivit allt vanligare under de senaste åren på Gran Canaria.  (Kallas ofta Hotel Rural eller Casa Rural. )

Turismen i landet (sk landsbygdsturism) är något som turistmyndigheterna i Gran Canaria är starkt engagerat i efter att ha lagt upp nya strategier för turismen under 2009.

Per 2010 finns cirka 1000 bäddar i hotell och småhus som ligger på landsbygden på Gran Canaria, främst i fjällen.

Dessa byggnader är ofta mycket gamla och har återställts i traditionell kanarisk stil. Några möblerade grottbostäder finns också att hyra på Gran Canaria.

Res och hitta boende på plats

Om du inte vill boka boende på Gran Canaria i förväg, utan bara resa ned och se vad du hittar när du kommer ner, går det i allmänhet bra att hitta något användbart.

Fråga gärna personalen på restauranger eller kaféer. De känner ofta till privata hyresvärdar eller kanske tom hyr ut något själv.

Under perioder som sammanfaller med skollov eller under julhelgen kan det vara svårt att hitta något att hyra till ett bra pris på några av de mest populära små turistorterna på Gran Canaria, såsom Puerto de Mogán.

Är du dock villig att punga ut, finns det alltid något att hyra under mest populära perioderna också.

Bra sökmotor

Skulle du föredra att planera boende på Gran Canaria i förväg, kan du prova sökfunktionen för boende på Gran Canarias officiella turistsidor.

För dem som planerar att tillbringa vintern eller stanna på Gran Canaria många veckor åt gången, kan det vara värt att överväga att först ta en kort semesterresa för att orientera sig i god tid.

Det kan vara bra att veta exakt vad du ger dig in på, så att du inte riskerar att sitta olycklig i flera månader i en lägenhet som inte motsvarar dina förväntningar.

Billigast med långsiktig uthyrning på Gran Canaria

Turistbostäder med en minimum hyrestid på tre till sex månader, till exempel, är ofta mycket billigare per dag än de som erbjuds även under kortare perioder. Det är delvis därför som Gran Canaria är populärt att "övervintra" på för de som har möjlighet att vara lediga några månader under vintern, är pensionärer eller kan jobba på distans.  

 

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER