ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. JULI 2017
8000 personer deltog i vattenfestivalen i Arguineguin igår. Under kvällen blev det en hel del fylla och bråk. Foto: Mogan kommun
8000 personer deltog i vattenfestivalen i Arguineguin igår. Under kvällen blev det en hel del fylla och bråk. Foto: Mogáns kommun

Ungdomsfylla satte tidigt stopp för vattenfest i Arguineguin

Vattenfesten Arguin H2O under den pågående Fiesta del Carmen i Arguineguin på Gran Canaria blev igår stoppad tre timmar i förtid på grund av ungdomsfylleri, även kallad "Botellón".

ANNONSE

Mogáns kommun tog beslutet att stänga av musiken och stoppa festen.

Detta berodde på att ett stort antal minderåriga ungdomar, många av dem från andra kommuner, enligt ett uttalande från kommunen, hade druckit medförd alkohol och gjorde upplopp på festen, som ägde rum vid stadsstranden, Las Marañuelas och Miguel Marrero-gatan i Arguineguin.

Röda Korset ska ha tagit hand om kraftigt berusade ungdomar på plats, enligt tidningen Canarias Ahora.

Förkastar fylleriet

Med detta beslut vill rådet  "förkasta den fortsatta konsumtionen av alkohol och alla personer som besöker kommunen enbart för att förstöra för Fiesta del Carmen", skriver rådet i ett uttalande.

De ungdomar som gjort upplopp ska ha utvisats från området efter musiken stoppades, och området rensades på flaskor med alkohol och tomflaskor.

Vandalisering

Fiestas del Carmen är specifikt för invånarna i staden Arguineguin och resten av kommunen. Alla som kommer från andra platser och har en ansvarsfull inställning kommer alltid att välkomnas, säger Mogáns borgmästare, Onalia Bueno.

Isabel Santiago, talesman för det politiska partiet Nueva Canarias, som är i opposition i Mogán, anklagar borgmästaren för att inte ha förutsett den stora koncentrationen av berusade ungdomar och kräver säkerhetsåtgärder.

Enligt Santiago rådde det överbelastning på den lokala vårdcentralen och det gjordes vandalisering, bland annat på bilar.

Ger kritik

Ett annat oppositionsparti, Partido Popular, ger kritiken att det inte fanns tillräckligt med säkerhetsresurser i området, där det befann sig 8000 personer på söndagen.

Partiets talesman Maicol Santana kritiserade borgmästaren för att inte ta ansvar, och anser att det var fel att ordna festen på en plats som är olämplig för ändamålet.

ANNONSE

Konsert med Kristin Asbjørnsen på Tenerife

26.04.2018 20:00

MUSIKK: Konsert med den norske sangerinnen Kristin Asbjørnsen på Tenerife i Espacio Cultural Caja Canarias i Santa Cruz de Tenerife.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE