ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. JULI 2017 - SIST ENDRET 16. JULI 2017
470 kg hasch hittades gömt i ett garage i Arucas på Gran Canaria. Foto: Guardia Civil
470 kg hasch hittades gömt i ett garage i Arucas på Gran Canaria. Foto: Guardia Civil

Känd restaurantman lär vara gripen för storskalig narkotikahandel på Kanarieöarna

Polisen ska ha gripit en affärsman som påstås vara en välkänd gestalt i restaurantbranschen på Kanarieöarna, samt åtta ytterligare personer, i en narkotikaräd.

ANNONSE

Enligt Guardia Civil har man sprängt  en av de mest aktiva kriminella organisationer som ägnar sig åt narkotikahandel på Kanarieöarna.

Ett halvt ton hasch beslagtogs i en polisrazzia, skriver civilgardet sade i ett uttalande.

Hotellmannen är den förmodade ledaren

Ledaren är enligt uppgift den nämnde restaurantmannen. Han lär ha bott omväxlande i Marocko och Spanien och skall ha varit ansvarig för logistiken för Gran Canaria.

En annan man på Gran Canaria skall ha varit ansvarig för att hitta personer som kunde finansiera stora droginköp från Marocko.

Distribution till andra länder

Polisinsats kallas "Operation Teide". Utredningen inleddes i februari. Gänget ska ha varit aktitv både i Spanien och Marocko, och ska ha smugglat, distribuerat och sålt droger både i Spanien och andra europeiska länder, till exempel England och Tyskland.

Enligt polisen har gänget arbetat på uppdrag av andra kriminella organisationer.

Gömde knark i garage i Gran Canaria

Polisen fann enligt uppgift narkotika hos en man som var ansvarig för att förvara drogerna i ett garage på Kanarieöarna. Garaget hade enligt uppgift gjorts tillgängligt av ett företag som ägs av en annan förmodad medlem i gänget.

I maj registerade polisen en ökad aktivitet i gänget efter ankomsten av en marijuanatransport till Gran Canaria. Gängmedlemmar som bodde i Arucas lär ha träffat den berömda restaurantägaren. 470 gram av narkotika påträffades i ett garage i Arucas.

En marijuanaplantage ska också ha avslöjats. Garageägaren har  enligt uppgift gripits med en påse med 20 kilo hasch.

Gripen med påse hasch

Restaurantmannen lyckades uppgift att komma undan och gömde sig i Costa del Sol, men kunde senare grepas i den autonoma spanska staden Melilla, som ligger omgiven av Marocko. Där påstås han ha ertappats med en påse med 20 kilo hasch.  

Mannen är, enligt Guardia Civil en mycket viktig person i drogkartellerna i Nordafrika och Marocko, och kommer ursprungligen från Melilla.

Sju bostäder och en restaurang på Gran Canaria lär ha genomsökts av polisen i verksamheten. Det har också utfärdats internationella arresteringsorder för flera av gängmedlemmarna på Gran Canaria.

Läs också

Elva personer greps för narkotikahandel på Kanarieöarna

Två internationella narkotikanätverk sprängda av polisen på Kanarieöarna

Kriminaliteten har ökat i år på Kanarieöarna

Skip med 2,5 tonn kokain er på vei inn til Las Palmas

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE