ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. JULI 2018 - SIST ENDRET 12. JULI 2018
Guardia Civil-bil i Mogán. Illustrativt foto: Hugo Ryvik
Guardia Civil-bil i Mogán. Illustrativt foto: Hugo Ryvik

Hotellanställd i Mogán stal från gästerna

Polisen har gripit en 52-årig hotellanställd i Mogán på sydvästra Gran Canaria, misstänkt för två fall av stöld från hotellets gäster.

ANNONSE

Den anställde gick enligt uppgift in i rummet, som blev städat av en kollega under förevändning att hjälpa till, och passade på att ersätta den elektroniska hotellet nyckeln till gästen med en liknande. Senare öppnade hon rumet med hjälp av nyckeln.

Genom att använda gästens nyckel i stället för sin egen och bara stjäla från rummet som personalen hade sig ansvaret för att rengöra, kunde hon undvika att bli misstänkt.

300 euro i kontanter och smycken värda 2,720 euro stals från två hotellrum, skriver civilgardet  i ett uttalande. Den misstänkta är tidigare ostraffad.

Undersökningen inleddes i mitten av 2017, då det kom in flera anmälningar om stölder från rum på samma hotell. Nyckeltricket har skapat problem för utredarna eftersom det inte var möjligt att koppla andra än gästerna till upplåsningen av dörrarna.

Genom att analysera olika information och se detta i sitt sammanhang, var det ändå möjligt att begränsa en misstänkt och göra ett gripande.

ANNONSE

Kari Svendsen opptrer i Arguineguín

21.02.2019 18:00

Kari Svendsen opptrer med banjo og sang i Sjømannskirken i Arguineguín.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE