Flera djurmottagningar på Gran Canaria går med i ett nytt nätverk för hemlösa djur

Hundnätverket Röda Canarias de Animales sin hogar  är ett spanskt pionjärprojekt för dumpade och hemlösa djur. Fleradjur mottagningar på Gran Canaria och andra Kanarieöar har anslutit sig till nätverket.

Utklipp från Leales.org med några av de djur som kan adopteras. Foto: Leale skärmdump

Internetprojektet lanserades i februari i år och har redan många offentliga och privata deltagare på Kanarieöarna på sina webbplatser Leales.org.

Där kan folk ange information och information om djur som är upphittade eller söka efter djur som saknas eller skall adopteras, och det finns information från och om djurmottagning och mycket mer.
Inte bara på Kanarieöarna, men också på andra ställen i Spanien och i andra delar av världen.

Det sista bidraget är djurmotttagningen i Maspalomas, som nu är länkad till Leales.org,

Tidigare bland annat den stora allmänna djurförläggningen på Gran Canaria, Albergue Insular de Bañaderos Arucas, som drivs av det offentliga företaget Gesplan, gått med och djurmottagningscentra i Agüimes, Mogan och Ingenio kommun samt ett antal djurskyddsorganisationer.

All information på ett ställe

Med andra ord samlar webbsidorna information om djur från olika grupper på ett ställe där det finns sökfunktioner.

Förutom information om försvunna och hemlösa djur, fåglar, kräldjur och reptiler, finns information om professionella sällskapsdjurstjänster, aktiviteter och kampanjer, samt artiklar och bloggar med anknytning till djur i Leales.org.

Bättre djurskydd

Djurmottagningen i Maspalomas drivs av San Bartolome de Tirajana kommun på södra Gran Canaria.

Rådmannen för folkhälsan i kommunen, Francisco Pérez López, sade i ett uttalande att åtgärden bidrar till bättre djurskydd, till att förhindra att djur överges samt att öka medvetenheten om det etiska ansvar djurägare har.

Udner 2017 genomförde  i Maspalomas 260 ingrepp för 77 katter och 177 hundar. 54 hundar fördes tillbaka till sina ägare, och 76 hundar och katter adopterades.

34 djur överföres av olika skäl till djurhemmet i Arucas som täcker hela ön.

Tags