ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. JULI 2017
Lägenhet till uthyrning i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik
Lägenhet till uthyrning i Las Palmas. Foto: Hugo Ryvik

Bostadshyrorna på Kanarieöarna gick upp i vår

Hyrorna för permanenta bostäder på Kanarieöarna ökade med 3,6 procent under andra kvartalet, enligt prislistan från bostadsportalen Fotocasa.

ANNONSE

Hyrorna steg till ett genomsnitt på 7.11 euro per kvadratmeter i juni på Fotocasas lista. 

I december var priserna uppe i 7,64 euro per kvadratmeter, och i juni var de 6,9 procent lägre, men från det första kvartalet har priserna stigit igen.

Stora prisökningar under de senaste tolv månaderna

Från juni 2016 har priserna stigit med 15,7 procent i provinsen Santa Cruz de Tenerife och 10 procent i provinsen Las Palmas.

I provinsen Las Palmas var det genomsnittliga priset i juni på 7,23 per kvadratmeter, och i provinsen Santa Cruz de Tenerife 7 euro per kvadratmeter.

Priserna ökade i sex av tio kommuner som ingår i Fotocasas prisjämförelse för det andra kvartalet. Ökningen varierade från 1,7 procent i Las Palmas kommun Gran Canaria till 6,9 procent i La Laguna på Tenerife.

Dyrast på södra Gran Canaria

San Bartolomé de Tirajana på södra Gran Canaria är den kommun med de högsta hyrorna för de tio som finns med på listan. Där är medelvärdet av 11,63 euro per kvadratmeter.
Den näst högsta prisnivån har Adeje med 10,56 euro, följt sedan av Arona med 9,49 euro.

Detta är genomsnittet. Du kan också hitta hem med betydligt högre hyror.

Två exempel på Fotocasa är en 45 kvadratmeters lägenhet i Puerto de Mogan sydväst på Gran Canaria som annonseras ut för 1.000 euro per månad, ett kvadratmeterpris på 22,22 euro, och en 40 kvadratmeter lägenhet med ett pris av 1,100 euro i Patalavaca samma kommun (Mogan), vilket är 27,50 per kvadratmeter.

I Spanien som helhet ökade hyran med 2,3 procent under andra kvartalet och 9,4 procent från juni 2016. Katalonien har de högsta hyrorna, 11,89 euro i genomsnitt och Extremadura den lägsta, 4,77 euro per kvadratmeter.

Läs också

Bostadshyrorna på kraftig uppgång på Kanarieöarna

Høye boligutgifter i forhold til inntekter på Kanariøyene

ANNONSE

Internasjonal volleyballcup i Vecindario

27.09.2018 09:00 - 30.09.2018 12:30

SPORT: Gran Canaria Volleyball Cup, en internasjonal volleyballcup som spilles i Vecindario.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE