ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JANUAR 2011 - SIST ENDRET 28. OKTOBER 2019
Dykning på Gran Canaria
Foto: Gran Canarias turistråd.

Dykning på Gran Canaria

Ett rikt havsliv, undervattensgrottor, gamla skeppsvrak, klart vatten och behaglig temperatur gör Gran Canaria till en favoritplats för sportdykare.

ANNONSE

G

Golfströmmen säkerställer att vattentemperaturen sjunker till cirka 20 grader på 25 till 30 meter djup mitt på vintern i kusten på Gran Canaria.

På våren kan det vara ner till 18 grader och på sommaren upp till 26 grader. Detta gör dykning till en mycket trevlig sport året runt.

Den lilla, skyddade stranden Playa del Cabrón sydost om Gran Canaria, strax norr om Arinaga, är ett säkert val för dykare.

Det ligger vid El Cabrón marinreservat, där det finns subtropiska fiskar av många slag och storlekar och en frodig undervattensflora. Över 400 arter av flora och fauna är registrerade i området.

Andra bra ställen att dyka är La Baja de Pasito Blanco i söder, Veneguera i sydväst; Caleta Baja i kommunen Galdár eller Sardina del Norte i norr, och La Barra på Canteras-stranden i Las Palmas, och Bajas de la isleta i Las Palmas.

Myndigheterna på Gran Canaria (Cabildo de Gran Canaria) publicerar kartor över de bästa dykplatserna .

Om du vill hyra dykutrustning eller lära dig att dyka är det inga problem: Det finns gott om hyresplatser och dykskolor på ön.

Översättning: Thomas Nilsson

Dykarskolor

Klicka här för att hiitta en passande dykarskola

ANNONSE

Rombaksmusikken spiller i Puerto Rico

26.01.2020 13:00 - 26.01.2020 14:00

Rombaksmusikken fra Narvik spiller opp til Te-dans på Bora Bora.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE