ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. JANUAR 2011 - SIST ENDRET 20. DESEMBER 2020
Foto: Gran Canarias turistråd.

Dykning på Gran Canaria

Ett rikt havsliv, undervattensgrottor, gamla skeppsvrak, klart vatten och behaglig temperatur gör Gran Canaria till en favoritplats för sportdykare.

ANNONSE

G

Golfströmmen säkerställer att vattentemperaturen sjunker till cirka 20 grader på 25 till 30 meter djup mitt på vintern i kusten på Gran Canaria.

På våren kan det vara ner till 18 grader och på sommaren upp till 26 grader. Detta gör dykning till en mycket trevlig sport året runt.

Den lilla, skyddade stranden Playa del Cabrón sydost om Gran Canaria, strax norr om Arinaga, är ett säkert val för dykare.

Det ligger vid El Cabrón marinreservat, där det finns subtropiska fiskar av många slag och storlekar och en frodig undervattensflora. Över 400 arter av flora och fauna är registrerade i området.

Andra bra ställen att dyka är La Baja de Pasito Blanco i söder, Veneguera i sydväst; Caleta Baja i kommunen Galdár eller Sardina del Norte i norr, och La Barra på Canteras-stranden i Las Palmas, och Bajas de la isleta i Las Palmas.

Myndigheterna på Gran Canaria (Cabildo de Gran Canaria) publicerar kartor över de bästa dykplatserna .

Om du vill hyra dykutrustning eller lära dig att dyka är det inga problem: Det finns gott om hyresplatser och dykskolor på ön.

Översättning: Thomas Nilsson

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER